Aktualności

GRAND AWARD - TRZY WIDELCE w kategorii "Najlepsza Restauracja w Polsce 2014" dla restauracji Modrzewie Park Hotel

25 października 2014 roku, podczas Gali POLAND 100 BEST RESTAURANTS AWARDS 2014, Restauracja Modrzewie Park Hotel po raz kolejny otrzymała nagrodę GRAND AWARD - TRZY WIDELCE w kategorii "Najlepsza Restauracja w Polsce 2014". Serdecznie dziękujemy i zapraszamy wszystkich do skosztowania specjałów naszej restauracji.

Podczas Gali POLAND 10O BEST RESTAURANTS AWARDS 2014 poznaliśmy najlepszą restaurację w Polsce w 2014 roku.

Konkurs i zarazem przewodnik po najlepszych restauracjach w Polsce to prestiżowy, pierwszy i jedyny w skali kraju projekt o takim zasięgu i formule. Restauracje są bowiem w głównej mierze oceniane przez konsumentów dzięki temu ocena jest bardziej obiektywna i wiarygodna niż recenzja jednego lub garstki krytyków kulinarnych. Na ocenę i końcowy wynik składają się: ocena restauracji przeprowadzona przez ankieterów wśród klientów odwiedzających daną restaurację, ocena poprzez stronę internetową Akcji, głosowanie SMS, głosowanie poprzez Facebook oraz ocena inspektorów przeprowadzona podczas badania Mystery Shopping.

Gala POLAND 100 BEST RESTAURANTS AWARDS 2014 w liczbach:

712 - restauracji zostało nominowanych do listy Poland 100 Best Restaurants 2014

1500 - restauracji zostało odwiedzonych przez inspektorów

18 246 – ankiet zostało nadesłanych i dostarczonych przez ankieterów z oceną restauracji

15 879 - SMS wysłali fani dobrej kuchni

13 379 - głosów fani oddali na Facebooku na swoje ulubione restauracje

Nagrody przyznawane były w trzech grupach : AWARD OF EXCELLENCE – jeden widelec, BEST OF AWARD OF EXCELLENCE – 2 widelce oraz GRAND AWARD – 3 widelce, nie zabrakło również nagród specjalnych. Miejsce restauracji w grupie ustalane jest na zasadzie – 75% oceny konsumentów – ankiety, głosowania, 25% oceny inspektorów.

Te niezwykle cenione wyróżnienia przyznawane są nie tylko za najwyższą jakość usług, ale też umiejętność przemieniania jedzenia w sztukę.

Najlepszą restauracją w Polsce została RESTAURACJA BELVEDERE W ŁAZIENKACH KRÓLEWSKICH z Warszawy nagrodę odebrali Artur Zymerman - Prezes Zarządu Grupy Belvedere oraz Katarzyna Starzyńska-Dyrektor Restauracji. Szefem kuchni roku został Adam Komar z restauracji Belvedere w Łazienkach Królewskich.4

GRAND AWARD - TRZY WIDELCE otrzymało 29 restauracji, w tym 14 z Warszawy,
BEST OF AWARD OF EXCELLENCE - DWA WIDELCE - 18 restauracji, a
AWARD OF EXCELLENCE - JEDEN WIDELEC - 6 restauracji.

Najlepszą Karczmą w Polsce po raz czwarty została KARCZMA CICHY KĄCIK z Krynicy – Zdrój. OSOBOWOŚC KULINARNĄ ROKU został - Kurt Scheller.

Zaraz po uroczystym rozdaniu nagród, goście rozkoszowali się potrawami przygotowanymi przez szefa kuchni restauracji Strefa Jarosława Walczyka laureata ubiegłorocznej edycji w kategorii specjalnej: Kreowanie polskich przepisów w nowej odsłonie, gospodarza wieczoru. W menu między innymi był łosoś marynowany w soi i imbirze z jabłkiem marynowanym w pędach sosny, carpaccio z ośmiornicy z dresingiem pietruszkowym i warzywami sous vide, ceviche z dorady z awokado, zupa Tom Ka Kai, pieczony rostbefwołowy podwędzany w trawie żubrowej z sosem z kiszonych ogórków, rydze z grasicą i ślimakami w śmietanie i rozmarynie z jałowcem.

WYNIKI

NAJLEPSZA RESTAURACJA W POLSCE 2014:

RESTAURACJA BELVEDERE W ŁAZIENKACH KRÓLEWSKICH – Warszawa



GRAND AWARD - TRZY WIDELCE:


AMBER ROOM – Warszawa
LE VICTORIA BRASSERIE MODERNE – Warszawa
RESTAURACJA BELVEDERE W ŁAZIENKACH KRÓLEWSKICH – Warszawa
RESTAURACJA CZERWONY WIEPRZ – Warszawa
RESTAURACJA MOONSFERA – Warszawa
RESTAURACJA PLATTER BY KAROL OKRASA – Warszawa
RESTAURACJA SALTO – Warszawa
RESTAURACJA SOWA&PRZYJACIELE – Warszawa
RESTAURACJA VENTI-TRE W HOTELU REGENT WARSAW – Warszawa
STREFA RESTAURACJA & BAR – Warszawa
FOLK GOSPODA – Warszawa
ATELIER AMARO – Warszawa
RESTAURACJA SIGNATURE – Warszawa
RESTAURACJA PAPAYA – Warszawa
RESTAURACJA BULAJ ARTUR MOROZ – Sopot
RESTAURACJA SZTUCZKA – Gdynia
RESTAURACJA HASHI SUSHI – Gdynia
TOKYO SUSHI – Gdynia
RESTAURACJA CAFE ORANŻERIA – Kraków
RESTAURACJA MODRZEWIE PARK HOTEL – Szczawnica
RESTAURACJA SZÓSTY ZMYSŁ - HOTEL SPA DR IRENA ERIS - Krynica Zdrój
RESTAURACJA PAŁACOWA HOTELU ANDERS – Stare Jabłonki
RESTAURACJA REFEKTARZ HOTEL ZAMEK RYN – Ryn
RESTAURACJA ROMANTYCZNA - HOTEL SPA DR IRENA ERIS - Wzgórza Dylewskie
WODNA WIEŻA RESTAURACJA STEAMPUNK – Pszczyna
RESTAURACJA DESTYLARNIA PAŁAC MIERZĘCIN WELLNESS & WINE RESORT – Mierzęcin
RESTAURACJA LA MADDALENA – Wrocław
RESTAURACJA SZEROKA № 9 – Toruń
Z DRUGIEJ STRONY LUSTRA – Szczecin


BEST OF AWARD OF EXCELLENCE - DWA WIDELCE:


RESTAURACJA KOS – Gdańsk
DYM NA WODZIE – Ustka
RESTAURACJA ATMOSPHERE – Słupsk
RESTAURACJA BARYŁKA – Gdańsk
TRATTORIA LA CANTINA – Gdańsk
RESTAURACJA EWA ZAPRASZA – Sasino
RESTAURACJA MALIKA – Gdynia
PAŁAC ZDUNOWO – Załuski
EXCLUSIVE RESTAURANT POD GIGANTAMI – Warszawa
RESTAURACJA HALKA – Warszawa
RESTAURACJA ASTORIA – Częstochowa
BRICK KRAKOWSKA 18 – Tarnowskie Góry
MAŃANA BISTRO & WINE BAR – Chorzów
RESTAURACJA MONTE – CARLO – Kielce
RESTAURACJA PAŁAC WIĘKSZYCE – Większyce
PAŁAC TŁOKINIA - Tłokinia Kościelna
RESTAURACJA DOMEK W DOLINIE - Krynica Zdrój
RESTAURACJA POD FREDRĄ – Wrocław



AWARD OF EXCELLENCE - JEDEN WIDELEC:


RESTAURACJA PANORAMA – Legnica
GOŚCINIEC RYŃSKI MŁYN – Ryn
KARCZMA LWOWSKA – Wrocław
RESTAURACJA UMAMI – PYSKOWICE
GOSPODA ZŁOTY GARNIEC – Częstochowa
SUSHI SAMURAJ - Bielsko – Biała


NAJLEPSZA KARCZMA W POLSCE 2014 - KARCZMA CICHY KĄCIK – Krynica – Zdrój


GRAND AWARD – TRZY WIDELCE

KARCZMA CICHY KĄCIK – Krynica Zdrój
NORDOWI MOL – Celbowo

BEST OF AWARD OF EXCELLENCE – DWA WIDELCE

KARCMA MUZYKANCKO – Poronin
JAKUBOWA IZBA - Ryki
LITWIROWY STAW – Białka Tatrzańska


AWARD OF EXCELLENCE – JEDEN WIDELEC

KARCZMA ŁABĘDŹ - Nowa Wieś k. Iławy




NAGRODY SPECJALNE w tej kategorii nagrody dodatkowe ufundowała firma Smarten.


SZEF KUCHNI ROKU - Adam Komar
OSOBOWOŚC KULINARNA ROKU - Kurt Scheller
KRZEWIENIE SZTUKI KULINARNEJ - Jarosław Walczyk
KREOWANIE POLSKICH PRZEPISÓW W NOWEJ ODSŁONIE - Joseph Seeletso
NAJLEPSZE TASTING MENU - Robert Skubisz
PROMOCJA POLSKIEJ KUCHNI NA ŚWIECIE - Wojciech Modest Amaro
KREOWANIE POLSKICH PRZEPISÓW W NOWEJ ODSŁONIE - Joseph Seeletso
PROMOCJA POLSKIEJ KUCHNI NA ŚWIECIE - Wojciech Modest Amaro
DEBIUT ROKU - Restauracja Salto Warszawa
NAJLEPSZY PROGRAM KULINARNY 2014 - TOP CHEF – TELEWIZJA POLSAT Sp. z o.o.
NAJLEPSZY PROGRAM POPULARYZUJĄCY KUCHNIE ŚWIATA 2014 - Makłowicz w podróży – TELEWIZJA POLSKA S.A.
NAJLEPSZA RESTAURACJA W POLSCE W GŁOSOWANIU NA FACEBOOKU - Restauracja Szeroka 9 – Toruń
NAJLEPSZA RESTAURACJA W POLSCE W GŁOSOWANIU SMS - Restauracja Czerwony Wieprz – Warszawa
PRZYJAZNE SMAŻENIE – NAGRODA ZT KRUSZWICA S.A. - Karczma Litworowy Staw - Białka Tatrzańska
NAJCIEKAWSZY WYBÓR WIN- NAGRODA WINNE POLA Sp. z o.o. – WODNA WIEŻA RESTAURACJA STEAMPUNK
GRAND PRIX NAJCIEKAWSZY WYBÓR WIN- NAGRODA WINNE POLA Sp. z o.o. – RESTAURACJA SZEROKA 9 - TORUŃ

Aktualny numer

Dołącz do nas